Solfilm

 

 

bil, båt & husvagn

 

Snyggare, säkrare och behagligare resa!

 

Med solfilm får bilen inte bara ett nytt utseende med tonade rutor, den blir också svalare och håller sig fräsch invändigt.

Solfilmsgruppens alla solfilmer tar bort 99% av den skadliga UV strålningen, reducerar värme och blekning samt tar bort störande reflektioner. De mörka filmerna ger dessutom ett enastående insynsskydd vilket uppskattas av de bilägare som transporterar stöldbegärlig utrustning eller liknande. Solfilm fungerar också utmärkt på husvagn, båt eller liknande.

 

Varma sommardagar kan det vara jobbigt att åka bil. Att göra en långresa med barn eller hund i baksätet blir ofta en svettig plåga. Med solfilm på rutorna så blir resan behagligare. Du märker direkt hur bilen blir svalare. Johnson Window Films bilfilms serier Marathon och Silhouette stoppar upp till 65% av solens strålningsvärme

Skulle ni råka ut för en krock, eller kollidera med ett djur, ger en solfilm ett visst personskydd. Filmen bidrar till att hålla ihop den splittrade rutan så att risken för skador av glasfragment minskar.

 

Observera att det enligt Svensk lag är helt förbjudet att installera en tonad film på framruta och/eller fram sidorutor.

 

Mer information om våra bilfilmer prata med oss!

 

 

Solfilm för bil och båt etc.

Bil/båt & husvagn
Hem & Hus
Kontor & Butik
UV-Skyddsfilm
 
 
 
 
 
 

Frågor och Svar

 

Här nedan finner ni svar på dom mest frekvent ställda frågor.

Skulle ni ha några andra frågor; vänligen kontakta oss på autodena eller ring 035-7109998

 

 

 

Vad kan hända när man sätter film på plexiglas (plast rutor)?

 

Att sätta film på plast rutor är inte alltid det bästa. Anledningen till detta är att plast avger ”gaser” och dessa kan bli ganska påtagliga när plasten utsätts för värme (solljus) och kan i visa fall resultera i att filmen släpper eller bubblar till sig. Detta problem gäller även för dom bilmodeller med plast glas men det är bara i visa fall som ett ovanstående problem har uppstått. Så man kan inte riktigt säga att man avråder att sätta film på plast, men man ska vara medvetna om detta. Vi kan istället erbjuda en specialfilm som är särskilt anpassad för att monteras på plast, Silver 20 Polycarbonat.

 

Stoppar solfilm blekning?

 

Solfilm reducerar blekning, det stoppar inte blekning helt! Sen ska man tänka på att det inte bara är UV-ljuset som bleker utan det finns även andra faktorer som påverkar blekning, så som

 

Synligt ljus

Värme och fukt

Kemiska ångor

Materialålder

Materialkvalitet

 

Läs mer om detta under UV skyddsfilm.

 

Jag har kört in min bil i en pelare och repat min PremiumShield, finns det något jag kan göra för att reparera detta?

 

Ja, om du tar en varmluftspistol och värmer försiktigt på det repade området så går reporna oftast ihop och försvinner helt. Ha inte för varmt på pistolen för då finns risk att du bränner filmen och riskerar att skadar lacken.

 

Varför ska jag sätta solfilm på min bil?

 

Solfilm är mer än bara tonade rutor. Filmen reflekterar bort både solstrålning och värme vilket ger en behagligare och säkrare resa. Man får också Med dagens högteknologiska tekniker kan man tillverka solfilmer för bilar som inte uppfattas som mörka, men ändå ger ett relativt bra insynsskydd och framför allt ett otroligt bra värmeskydd. Bilen får ett nytt useende men också ett splitterskydd om olyckan skulle vara framme.

 

Kan solfilm orsaka att glas spricker?

 

Glas spricker när det utsätts för spänningar. Det finns fem olika typer av spänningar som kan orsaka att glas spricker:

 

Termiska spänningar - absorption från solstrålarna

Tänjspänningar - från glasets egen vikt

Mekaniska böjspänningar- från vinden

Stötspänningar - från flygande objekt, hagel, bollar

Vridningsspänningar - från byggnaden eller fönsterkarmen

 

Den första typen, termiska spänningar, är den enda som solfilmen kan påverka. Solfilm på glas kommer att öka de termiska spänningarna då glaset belyses av solen. Det finns dock andra faktorer som ökar den termiska spänningen i glaset, tex delvis skuggning av fönster från markis, persienner eller rullgardiner som sitter alltför tajt mot glaset, skyltar eller dekaler på glaset, värme eller kylventilation som är direkt riktat mot glaset.

 

Dessutom har olika typer av glas (härdat kontra planglas, klart kontra färgat) olika absorptions grad och därmed också olika termiska spänningar. Solfilmstillverkarna rekommenderar en solfilm till olika typer av glas. Denna lista innehåller vissa glastyper eller villkor där solfilm bör användas med extrem varsamhet.

På väg till oss?

 

Här finns vi :

Olofsdalsvägen 15, 30241 Halmstad

Email: info@autodena.se

Telefon: +46 (0)O35-7109998

LEVERANS

 

Vi kan skicka alla produkter i vår shop via postnord eller DHL.

KÖPVILLKOR

 

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig. För mer info tryck här!

Följ Autodena på sociala medier

 

TILLGÄNGLIGA BETALSÄTT

 

Betala Direkt, faktura 14 dagar (0 kr i avgift), kort, banköverföring, delbetala i din egen takt och betala i slutet av oktober.

Genom att lämna information i kassan godkänner jag alla villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" accepterar jag betalningsansvar och godkänner köpvillkoren hos Autodena AB.

© Copyright. Autodena